A+ A A-
Yrittäjyys 1.3.2019

Spices Chefin tuotteissa korostuvat luonnonmukaiset arvot

Spices Chefin toimitusjohtaja Pramod Jayaprakash esitteli brändin tuotteita Riverian opetuskeittiöllä. Spices Chefin toimitusjohtaja Pramod Jayaprakash esitteli brändin tuotteita Riverian opetuskeittiöllä. Anna-Maria Hämäläinen

Kontiolahdelta käsin toimintaansa pyörittävä luomuelintarvikeyritys Spices Chefin brändiä ja tuotteita on hiottu tarkkaan ennen tuotteiden lanseeraamista.  Kestävää kehitystä ja ympäristötietoisuutta edustavat arvot näkyvät kaikissa brändin tuotteissa. Vuonna 2014 perustetun yrityksen matkassa on myös hitusen tukea maaseuturahastosta.  

 

Spices Chef on luomuelintarvikkeisiin erikoistunut yritys tai pikemminkin brändi, jonka toiminnassa ovat avainasemassa kestävä kehitys ja ympäristötietoisuus, tuotannon jokaisessa vaiheessa. Visiona on kehittää ja löytää parempia tapoja tehdä yritystoimintaa. Brändin arvot: luomu, biodynaaminen, reilu kauppa, vegaaninen, allergiavapaa, lähiruoka ja avainlippu näkyvät kautta brändin tuoteperheen. – Tuotteemme ovat arvomme, Spices Chefin toimitusjohtaja Pramod Jayaprakash toteaa.

Spices Chef ei myy pelkästään mausteita, vaikka brändin nimestä voisi niin päätellä. Brändin tuotevalikoimaan kuuluvat mausteiden lisäksi uudenlaiset maustesekoitukset, yrtit, yrttiteet ja hedelmäsoseet. Valikoimaan kuuluu myös gluteenittomia tuotteita. Brändin herkulliset luomusoseet käyvät sellaisenaan syötäviksi tai käytettäviksi vaikkapa tuoreen hedelmän sijaan ruoanlaitossa. – Suosituin tuotteemme on Luomu Alphonso mangosose, Spices Chef-tiimistä kerrotaan. Jatkossa tuoteperheeseen liitetään mahdollisesti myös ruoanlaittovälineitä ja muita ruokaan liittyviä tuotteita.

 

Spices Chef Luomu Alphonso mangosose

 

Tällä hetkellä kuluttaja-asiakkaat voivat tilata yrityksen tuotteita verkkokaupasta tai suoraan yritykseltä. Tuotteita on myynnissä myös myymäläauto Makuvankkurissa sekä Joensuun lähi- ja luomuruokapiirissä.

 –Yhtenä ongelmana on ollut saada tuotteemme asiakkaiden saataville. Meillä oli äskettäin onnistunut tapaaminen Joensuun Prisman kanssa ja olemme innoissamme saadessamme tuotteet sinne pian myyntiin, toimitusjohtaja Pramod Jayaprakash kertoo. – Tavoitteena on saada tuotteet myyntiin tulevan kevään ja kesän aikana myös muihin Pohjois-Karjalaisiin marketteihin. Syksyllä käydään neuvotteluja myös muualle päin Suomea, Spices Chefin toimitusjohtaja kertoo.

Jatkossa Spices Chefin tiimi keskittyy verkkomarkkinointiin. Verkkomarkkinointi tulee olemaan ensimmäinen askel kohti yrityksen kansainvälistymistä.    

 

Taustatukea innovointiin

Spices Chefin liikeidean kehittämiseen, optimointiin ja testaamisen eri prosesseihin vierähti lähes kolme vuotta. Yrityksen taipaleella on ollut mukana merkittäviä taustatahoja, kuten Joensuun Tiedepuisto ja Aalto-yliopisto.

Spices Chef pääsi alkutaipaleellaan mukaan Joensuun Tiedepuiston yrityshautomoon. Elintarvikealan yrityksen mukaanpääsyä voi pitää harvinaisena tapauksena, sillä yleensä hautomossa on ollut yrityksiä teknologian alalta. Spices Chef pääsi myös osaksi Aalto yliopiston monitieteellistä pakkausprojekti ”Pack-agea”. Pack-age opiskelijoista muodostettu ryhmä ”team Spices Chef” kävi läpi yrityksen liikeidean haasteita ja mahdollisuuksia ja loi brändille kauniit maustepakkaukset, joiden kuviointi vaihtelee mausteen ominaisuuksien mukaan.  

 

Spices Chef mausteet

 

Vuoden 2018 marraskuussa yritys avasi pienen tehtaan Kontiolahdelle. Kone- ja laitehankintoihin Spices Chef Oy sai 35 prosentin yritystuen Pohjois-Karjalan ELY-keskukselta.  Spices Chefin kolmihenkinen tiimi jalostaa ja pakkaa tuotteet Kontiolahdella ja lähettää ne sitten eteenpäin maailmalle. Työmäärän lisääntyessä tiimiin kaivataan uutta vahvuutta. Uusia työntekijöitä haetaan muun muassa Business Joensuun kanssa yhteistyöllä tehdyllä rekrytointivideolla. – Tarvitsisimme erityisesti sisäisen pakkaussuunnittelijan, joka tulisi osaksi tiimiä. On tärkeää, että suunnittelija ymmärtää yrityksen vision ja saa sen näkymään myös ulospäin, Spices Chef tiimiläiset kertovat.  

 

Tutustu Spices Chefin brändiin!

Tutustu myös yritystukiimme!

Anna-Maria Hämäläinen

Hankeneuvoja

Joensuun seudun Leader -yhdistys

Millaiset yritykset voivat saada yritysrahoitusta?

Loading…

Kannattava toiminta

Yritykselläsi on edellytykset jatkuvaan ja kannattavaan liiketoimintaan

Get more details

Päätoiminen

Yritystoimintasi on päätoimista ja ammattimaista. Yrityksesi antaa toimeentulon joko sinulle yrittäjänä tai ainakin yhdelle työntekijälle.

Get more details

Vaikuttavuus

Tuella on merkittäviä vaikutuksia sekä yritykseesi että sen sijaintipaikkaan. Yrityksesi luo rahoituksen myötä uusia pysyviä työmahdollisuuksia alueelle, kasvattaa liikevaihtoaan, tehostaa tuotantoaan tai parantaa teknologian tasoa.

Get more details

Sijainti maaseudulla

Yrityksesi sijaitsee maaseudulla. Suomen pinta-alasta 95 % on maaseutua. Kysy alueesi Leader-yhdistykseltä tai Ely-keskukselta, missä maaseutualueen raja kulkee kotipaikkakunnallasi.

Get more details

Huomioitavat seikat

Rahoitettavien yritysten valinnassa huomioidaan yritysten kilpailuedellytykset toimialalla, markkina-alueen laajuus ja liikeidean uutuusarvo.

Get more details
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa