A+ A A-
Yrittäjyys 2.12.2019

Real Fabric tuo koteihin järjestystä ja eettisiä tekstiilejä

Heli Eichelbergerin suunnittelema ja valmistama merinovillainen viltti on herättänyt ihastusta messuilla. Heli Eichelbergerin suunnittelema ja valmistama merinovillainen viltti on herättänyt ihastusta messuilla. Anna-Maria Hämäläinen

Heli Eichelberger elää työntäyteistä ja jännittävää aikaa. Eichelbergin yritys Real Fabric on juuri nytkähtänyt eteenpäin lähtökuopista. Jälleenmyyjien etsiminen on käynnissä, mutta verkkokaupasta tilattuja tuotteita lähtee jo Kontiolahdelta maailmalle. Ensimmäiset kuukaudet yrittäjänä ovat täyttyneet messukäynneillä, joissa asiakkaat ovat päässeet näkemään ja hipelöimään tuotteita.

 

Heli Eichelberger valmistaa käsityönä eettisiä ja ekologisia tekstiilituotteita, kuten somisteita ja kodintekstiilejä. Materiaaleina ovat muun muassa hamppu, luomupuuvilla ja luomumerinovilla. Kaikki materiaalit ovat vastuullisilta tuottajilta hankittuja. Eichelbergerin käyttämät puuvilla- ja villakankaat ovat GOTS-sertifioituja ja esimerkiksi luomupuuvillasta valmistetuilla harsopeitoilla on allergiatunnus.

Hampusta Eichelberger valmistaa esimeriksi laukkuja ja somisteita, kuten pojille suunnattuja hamppurusetteja. – Tytöille on olemassa paljon erilaisia somisteita, joten halusin valmistaa söpistelytuotteen myös pojille, Eichelberger kertoo.

Hampun ekologisuus tekstiilinä voi yllättää. – Hamppu on luonnostaan hyvin ekologinen verrattuna muihin viljelykasveihin, koska se kasvaa karussa maaperässä nostaen ravintoaineet syvältä maaperästä ja on hyvin tuholais- ja rikkaruohonkestävä, eikä siis hyödy lannoitteista tai tuholaismyrkyistä, Eichelberger valaisee. 

Ekologisuus ja vastuullisuus läpäisee Real Fabricin tuotteiden koko tuotantoketjun, ja se näkyy myös tuotteiden hinnoissa. Eichelberger on välillä joutunut perustelemaan tuotteidensa hintoja asiakkaille. Ympäristötietoiset kuluttajat eivät hintoja kyseenalaista, mutta sellaiselle kuluttajalle, jolle vain tuotteen hinnalla on väliä, voivat perustelut olla tarpeen. – Hinta takaa sen, että myös tuotantoketjun alkupää saa riittävän korvauksen työstään, yrittäjä kertoo.

 

Real Fabric lakanat ja harsoReal Fabricin tuotteiden mukana tulee aina kattavat hoito-ohjeet. 

 

Hyppy yrittäjyyteen jännitti, mutta tuntuu hyvälle

 

Kontiolahtelainen 38 -vuotias Eichelberger siirtyi tekstiilialalle tehtyään kymmenen vuotta töitä kaupallisella alalla. Nuoruudessa ajatus yrittäjyydestä tuntui mahdottomalta. Eichelberger on kuitenkin aina halunnut tehdä jotakin luovaa ja käsityöt ovat olleet harrastuksena läpi elämän. Hyppy yrittäjyyteen tapahtui hitaan kypsyttelyn tuloksena, rohkeuden ja varmuuden kartuttua. Sisustusartesaanin koulutuksen aikana perustettu NY-yritys mahdollisti yritysidean testaamisen ja Pohjois-Karjalan ELY-keskukselta saatu perustamistuki puolestaan mahdollisti varsinaisen yritystoiminnan käynnistämisen.

– Yrittäjäksi lähteminen jännitti, mutta on ollut hienoa huomata, että minusta löytyy yrittäjyyteen vaadittavia piirteitä, Eichelberger kertoo. Ekologiset tuotteet olivat yrittäjälle luonteva valinta, sillä ekoilu on aina ollut osa Eichelbergerin elämää. Suomesta löytyy hyvin vähän vastuullisesti kotimaassa tuotettuja luomutekstiilituotteita, joten markkinoilla oli tuotteille tilausta.

 

Kodinjärjestelypalvelu tukee tekstiilituotantoa

 

Ekologisten tekstiilituotteiden lisäksi Heli Eichelbergerin yritys tarjoaa kodinjärjestelypalveluja, kuten kursseja ja neuvontaa. Yrityksen molemmat puolet täydentävät toisiaan, sillä kodinjärjestelyn yhtenä osa-alueena Eichelberger neuvoo asiakkaita panostamaan harvoin ja harkitusti, laadukkaisiin tuotteisiin, jotka kestävät aikaa ja kulutusta. – En myöskään kehota asiakkaita karsimaan pois kaikkea, vaan esimerkiksi sellaiset esineet, joilla on tunnearvoa, ovat säilyttämisen arvoisia.

Kodin järjestelyssä henkinen valmistautuminen on isossa roolissa. Monet ihmiset haluavat luopua nurkissa ja varastoissa pyörivistä tavaroista, mutta kynnys siihen voi olla iso. Eichelberger on tehnyt järjestelyä omassa kodissaan ja käynyt läpi tunteiden kirjon, joka prosessiin kuuluu. – Pystyn samaistumaan asiakkaisiin järjestelyn henkisessä puolessa, yrittäjä toteaa.

Vaikka Eichelbergereiden perheessä vanhempien työn ja yrittäjyyden lisäksi päiviä vauhdittavat urheilua harrastava 9-vuotias ja puuhakas 2-vuotias taapero, on arki sujuvaa ja helppoa, kun kodista on järjestelyn avulla tehty toimiva. Turhat aikavarkaat ja tarpeeton on karsittu ja jäljellä on käytännöllinen, mutta kodikas ja viihtyisä koti. – Se onkin tavoite, mitä Real Fabric haluaa kodinjärjestelyllään korostaa, toimivuuden sekä kodikkuuden harmonista tasapainoa ilman liiallista karsimista, Eihcelberger kertoo.

– Tammikuuksi Joensuuhun on suunnitteilla kodinjärjestelykurssi, jossa kurssilaiset tekevät ohjatusti oman kodinjärjestelysuunnitelman ja opettelevat hahmottamaan kurssin avulla itse oman kodin haasteet sekä muotoilemaan järjestelyllä haettavat tavoitteet, Heli Eichelberger kertoo. Kurssista saa lisätietoa sähköpostitse info(a)kodinverkkovalmennus.fi.

Anna-Maria Hämäläinen

Hankeneuvoja

Joensuun seudun Leader -yhdistys

Millaiset yritykset voivat saada yritysrahoitusta?

Loading…

Kannattava toiminta

Yritykselläsi on edellytykset jatkuvaan ja kannattavaan liiketoimintaan

Get more details

Päätoiminen

Yritystoimintasi on päätoimista ja ammattimaista. Yrityksesi antaa toimeentulon joko sinulle yrittäjänä tai ainakin yhdelle työntekijälle.

Get more details

Vaikuttavuus

Tuella on merkittäviä vaikutuksia sekä yritykseesi että sen sijaintipaikkaan. Yrityksesi luo rahoituksen myötä uusia pysyviä työmahdollisuuksia alueelle, kasvattaa liikevaihtoaan, tehostaa tuotantoaan tai parantaa teknologian tasoa.

Get more details

Sijainti maaseudulla

Yrityksesi sijaitsee maaseudulla. Suomen pinta-alasta 95 % on maaseutua. Kysy alueesi Leader-yhdistykseltä tai Ely-keskukselta, missä maaseutualueen raja kulkee kotipaikkakunnallasi.

Get more details

Huomioitavat seikat

Rahoitettavien yritysten valinnassa huomioidaan yritysten kilpailuedellytykset toimialalla, markkina-alueen laajuus ja liikeidean uutuusarvo.

Get more details
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa