Pielisen Pesupiste panostaa monipuolisiin pesulapalveluihin

16.4.2020 Mari Mustonen

Lieksan Teollisuuskylässä sijaitseva Pielisen Pesupiste Ky työllistää omistajien lisäksi 4-8 työntekijää ja se palvelee asiakkaita laajalla alueella aina Joensuusta Valtimolle saakka. Asiakkaina on mm. kuntia, matkailu- ja ravintolapalveluyrityksiä ja kotitalouksia. Yrityksellä on säännölliset kuljetusreitit ja keräyspisteet kolmella paikkakunnalla. Tarvittaessa tekstiilit toimitetaan myös asiakkaan kotiin.

Pesulapalveluiden lisäksi tärkeän osan tuloista yritys saa vuokraustoiminnasta.  Yrityksellä on kattava varasto liinavaatteita, pöytäliinoja ja vaihtomattoja, joista vuokrataan tarpeen mukaan materiaalia. Lisäksi yritys vuokraa verhoilupesukonetta.

Pesulapalveluita ja vuokraustoimintaa

Perheyrityksen toiminta alkoi vuonna 1996 Tuomo Kärkkäisen ostettua Pielisen Pesupisteen. Nykyinen yrittäjä Markku Kärkkäinen työskenteli tuolloin isänsä omistamassa pesulassa opiskelujen lomassa. Armeijan ja ammattikoulun käytyään hän ryhtyi pyörittämään pesulan liiketoimintaa itse.
-Isä käy tasaisin väliajoin seuraamassa tilannetta, vaikka eläkkeellä onkin, naurahtaa Kärkkäinen.

Yritys tarjoaa monipuolisia pesupalveluita. Vesipesun lisäksi pesulassa tehdään emulsiopesua ja kemiallista pesua, joka tuli mukaan palveluvalikoimaan 10 vuotta sitten.
-Pesulaan hankittiin kemiallinen pesuone, koska kuutostien läheisyydessä ei ollut enää montaa paikkaa, jossa on mahdollisuus kemialliseen pesuun. Meillä tämä mahdollisuus nyt on, Kärkkäinen kertoo.  

hoyrynkehitin ja kemiallinen pesukone 1

Höyrystä voimaa

Pielisen Pesupisteen voimanlähteenä toimii höyrynkehitin, joka käyttää kaikkia pesulan koneita. Kolme vuotta sitten huomattiin, että vanha höyrynkehitin oli aika vaihtaa uuteen yrityksen toimintavarmuuden takaamiseksi. Vanhan korjaaminen tai käytetyn höyrynkehittimen hankkiminen ei tullut kysymykseen.
-Höyrynkehitin investoitiin täysin uutena luotettavuuden takia. Sen on toimittava, tai muuten yrityksen koko toiminta pysähtyy, sanoo Kärkkäinen. Uuden höyrynkehittimen myötä on saatu säästöjä myös polttoainekuluissa. Kärkkäisen mukaan toimintavarmuuden rinnalla kustannussäästöt ovat juuri sitä mitä haettiin. 

Mattojen pesuun tulossa lisää tehoa

matto

Perinteinen mattojen pesu kuuluu Pielisen Pesupisteen palveluihin. Mattojen peseminen käsin on kuitenkin erittäin raskasta ja kuluttavaa.
-Työntekijöille matonpesu ei ollut kovin mielekästä työtä, kunnes hankittiin käytetty tasopesukone mattojen pesemistä varten. Nyt kone hoitaa raskaimman työn, Kärkkäinen toteaa.

Yrityksen suunnitelmissa on hankkia lähitulevaisuudessa uusi tasopesukone, jolloin myös matonpesun osalta saadaan nostettua kapasiteettia.  Kärkkäinen kokee, että investointituki laitehankintoihin on perheyritykselle erittäin tärkeää. Investointien avulla parannetaan yrityksen toimintavarmuutta ja kehitetään uusia palveluita.  

Mari Mustonen

Mari Mustonen

Hanketyöntekijä

Vaara-Karjalan Leader ry

maakaista-logo-musta.svg

Hae rahoitusta

Tarinat ja tapahtumat

Yhteystiedot