A+ A A-
Yrittäjyys 24.9.2021

Bomban nimellä Nurmeksen matkailua tutuksi

Bomban nimellä Nurmeksen matkailua tutuksi Harri Tarvainen

Kuten muuallakin Pielisen altaan alueella, niin myös Nurmeksessa matkailu nähdään yhdeksi keskeisimmäksi elinkeinon alaksi. Vaikka koronan myötä kotimaan matkailu onkin pari viimeistä vuotta ollut ilahduttavan vilkasta, niin Nurmeksen matkailuihmiset luovat edelleen katseita ulkomaille kasvua etsiessään. Heidän tavoitteenaan on, että Nurmeksen alueen matkailun liikevaihto kaksinkertaistuu seuraavan viiden vuoden aikana. Tuota tavoitetta on lähdetty ottamaan kiinni Matkailijat maailmalta - Nurmeksen matkailualueen toimintaympäristön kehittäminen 2019–2021- hankkeessa. 

-Hanke aloitettiin sellaisesta lähtökohdasta, ettei meidän alueellamme ollut mitään yhtenäistä brändiä. Koimme, että alueen yhteinen matkailubrändi olisi markkinoinnin kannalta tehokkainta, sillä vahva brändi vaikuttaa matkailukohteiden valintaan, joten ensimmäisenä toimenpiteenä lähdimme rakentamaan sitä, matkailukoordinaattori Kati Lipponen kertoo hankkeen alkumetreistä.

Bomba F94I9148   

Nurmeksen matkailua markkinoidaan Bomban brändin alla. (Kuvat: Harri Tarvainen)

Bomba kaikkien huulilla 

Taustatyön ja matkailualan messuilla kertyneen kokemuksen myötä Nurmeksen alueen matkailuyritysten yhteismarkkinoinnin brändiksi valittiin Bomba. 

-Tähän nimeen päädyttiin, koska Bomba on varmastikin se tunnetuin tähän alueeseen liitettävä nimi. Välttämättä kaikki eivät tiedä, missä Nurmes sijaitsee, mutta Bomban on moni heistäkin kuullut, Lipponen sanoo. 

Brändityötä tuotiin konkretiaan päin siten, että hankkeessa rakennettiin alueen matkailupalveluita markkinoiva bomba.fi-sivusto, joka tehtiin neljälle kielelle. 

-Sivustoa kehitetään jatkuvasti eteenpäin ja yhteismarkkinointia varten olemme tehneet paljon kuvauksia, videotuotantoa ja sisällöntuotantoa, Lipponen luettelee toimenpiteitä. 

Bomba 046A9498

Nurmeksessa odotellaan malttamattomana ryhmämatkailun virkistymistä.

Myötätuulen kesä 

Korona-aika ei ole Lipposen mukaan juurikaan vaikuttanut hankkeen alkuvaiheessa tehtyyn työhön, johon on kuulunut muun muassa markkinointimateriaalien tuottamista, palveluiden tuotteistamista ja sataman sekä reitistöjen kehittämistä. Mutta haastetta on riittänyt kansainvälisten matkailijoiden houkuttelemisessa Nurmeksen seudulle. 

-Jatkossa meidän on saatava vahvempi kansainvälisten matkailijoiden osuus. Tällä hetkellä normaalina vuonna se on ollut noin 10 prosenttia alueen yöpymisvuorokausissa, Lipponen laskee. 

Nurmeksen alueen matkailun tulevaisuuden Lipponen näkee positiivisena. 

-Nyt jo näkyy, että matkailu on alkanut elpymään koronan jälkeen. Meillä oli ihan mahtava kesä takana ja näyttää siltä, että sesonki jatkuu koko ajan pidemmälle. Syksykin näyttää oikein hyvälle ja odottelemme, että kansainväliset ryhmät ja muukin ryhmämatkailu lähtee liikkeelle. Sieltähän isoimmat massat kuitenkin tulevat, Lipponen päättää. 

Panu Kärkkäinen

Hanketyöntekijä
Vaara-Karjalan Leader
panu.karkkainen@lieksa.fi

Millaiset yritykset voivat saada yritysrahoitusta?

Loading…

Kannattava toiminta

Yritykselläsi on edellytykset jatkuvaan ja kannattavaan liiketoimintaan

Get more details

Päätoiminen

Yritystoimintasi on päätoimista ja ammattimaista. Yrityksesi antaa toimeentulon joko sinulle yrittäjänä tai ainakin yhdelle työntekijälle.

Get more details

Vaikuttavuus

Tuella on merkittäviä vaikutuksia sekä yritykseesi että sen sijaintipaikkaan. Yrityksesi luo rahoituksen myötä uusia pysyviä työmahdollisuuksia alueelle, kasvattaa liikevaihtoaan, tehostaa tuotantoaan tai parantaa teknologian tasoa.

Get more details

Sijainti maaseudulla

Yrityksesi sijaitsee maaseudulla. Suomen pinta-alasta 95 % on maaseutua. Kysy alueesi Leader-yhdistykseltä tai Ely-keskukselta, missä maaseutualueen raja kulkee kotipaikkakunnallasi.

Get more details

Huomioitavat seikat

Rahoitettavien yritysten valinnassa huomioidaan yritysten kilpailuedellytykset toimialalla, markkina-alueen laajuus ja liikeidean uutuusarvo.

Get more details
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa