A+ A A-
Yrittäjyys 6.10.2021

Jettejä, kelkkoja ja muita harrastusvälineitä

Kesäinen auringonpaiste ja Pielisen laineet houkuttelevat yleensä ihmisiä nauttimaan vedestä ja sen päältä avautuvista maisemista. Lieksalaiskaverukset Jani Kuiri ja Joonas Tuovinen eivät ole tehneet tästä poikkeusta, vaan miehet ovat viettäneet monia kesäisiä päiviä Pielisellä vesijettien päällä. Kun menopelit herättivät kiinnostusta laajemminkin ja kyselyjä laitteiden mahdollisesta vuokraamisesta tuli, niin kaksikolla syttyi ajatus, että vesijeteistä ja muista vapaa-ajan välineistä voisi tehdä yritystoimintaa.

-Joonas taisi hieman puolitosissaan heittää ajatuksen ilmoille ja ajateltiin, että kokeillaan. Joonaksella on myös kokemusta moottorikelkoista, joten ne tulivat mukaan saman tien, ja sitten välineitä on tullut vähän jokaiseen vuodenaikaan, Kuiri selventää JJ Vuokraus Oy:n syntytarinaa.

Yrityksen ensimmäinen vuosi on ollut rohkaiseva, vaikka talvisesonki jäikin vähän turhan lyhyeksi.

-Päästiin aloittamaan vasta helmikuussa eli talven kannalta ihan viime tipassa. Alku oli oikeastaan odotettua parempi, kun mitään markkinointia ei ehditty tekemään, eikä tällaista palvelua ole Lieksassa aiemmin ollut. Mutta se kevättalvi olikin yllättävän hyvä. Kesä oli myös hyvä, kun kelit olivat kohdallaan ja sana meidän tarjoamasta palvelusta on levinnyt. Jännityksellä tässä odotellaan talvea, Tuovinen kertoo.

jjvuokraus2

Vesijeteistä kumpusi idea Jani Kuirin (vas.) ja Joonas Tuovisen JJ Vuokraukselle.

Harrastusmahdollisuuksia monelle

Vaikka JJ Vuokrauksen alkumetrit ovat olleet varsin positiivisia, niin mitään kultakaivosta ei Kuiri ja Tuovinen yrityksestään odottele.

-Se on jo tässä nähty, että niin moottorikelkka- kuin vesijettisesongit ovat varsin lyhyitä, joten ei tästä mitään varsinaista leipäpuuta ole tulossa. Mutta ei se ollut tarkoituskaan, kun kummallakin on työt muualla, pelastuslaitoksella työskentelevä Tuovinen ja omaa rakennusalan yritystään luotsaava Kuiri pohtivat.

JJ Vuokrauksen kalusto koostuu tällä hetkellä vesijettien ja moottorikelkkojen lisäksi sup-laudoista, retkiluistimista, lumikengistä ja sähköpyöristä. Tuorein lisäys tarjontaan on kylpemään houkutteleva paljukärry.

-Esimerkiksi nuo e-fatbiket ovat hyvä tuote, kun niillä pääsee luontoon millä säällä tahansa, pakkasellakin ne toimivat mainiosti. Meiltä saa vuokralle myös lasten moottorikelkan, niitä ei tunnu olevan kovinkaan monessa paikassa saatavilla, Tuovinen miettii.

Kaksikon perimmäisenä tavoitteena on tarjota lisää ulkoilumahdollisuuksia Lieksan keskustan alueella, joka on jäänyt siinä suhteessä hieman Kolin ja Ruunaan varjoon.

-Kyllähän tässä jo kylmää talvea toivoisi, että pääsisi kokeilemaan esimerkiksi retkiluistelua. Jatkossa varmaan tuo pyöräpuoli on sellaista, jossa voisi olla kasvupotentiaalia kaikkein eniten. Näillä seuduilla olisi hyviä maastoja, mutta reittejä pyörille pitäisi kehittää, jotta ne olisivat ihmisille helposti tavoitettavia, Kuiri katsoo tulevaan.

jjvuokraus3

JJ Vuokrauksen porepaljussa on Tuovisen mukaan hyvä kylpeä harrastamisen rasitukset pois.

Panu Kärkkäinen

Hanketyöntekijä
Vaara-Karjalan Leader
panu.karkkainen@lieksa.fi

Millaiset yritykset voivat saada yritysrahoitusta?

Loading…

Kannattava toiminta

Yritykselläsi on edellytykset jatkuvaan ja kannattavaan liiketoimintaan

Get more details

Päätoiminen

Yritystoimintasi on päätoimista ja ammattimaista. Yrityksesi antaa toimeentulon joko sinulle yrittäjänä tai ainakin yhdelle työntekijälle.

Get more details

Vaikuttavuus

Tuella on merkittäviä vaikutuksia sekä yritykseesi että sen sijaintipaikkaan. Yrityksesi luo rahoituksen myötä uusia pysyviä työmahdollisuuksia alueelle, kasvattaa liikevaihtoaan, tehostaa tuotantoaan tai parantaa teknologian tasoa.

Get more details

Sijainti maaseudulla

Yrityksesi sijaitsee maaseudulla. Suomen pinta-alasta 95 % on maaseutua. Kysy alueesi Leader-yhdistykseltä tai Ely-keskukselta, missä maaseutualueen raja kulkee kotipaikkakunnallasi.

Get more details

Huomioitavat seikat

Rahoitettavien yritysten valinnassa huomioidaan yritysten kilpailuedellytykset toimialalla, markkina-alueen laajuus ja liikeidean uutuusarvo.

Get more details
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa