Puun ja metallin kaunis liitto

1.12.2021 Panu Kärkkäinen

Ilomantsilaisella teollisuusalueella sijaitsevassa suuressa hallissa vallitsee rauhallinen tekemisen meininki, kun Oy Cubeor Ltd:n kolmikko pähkäilee vaihtoehtoa lähetettäväksi kansainväliselle arvostelukanavalle mainostarkoituksessa. 

-Tässä ollaan miettimässä, että mikä näistä meidän uudentyyppisistä pc-koteloistamme lähetetään testattavaksi. Meidän liikeajatuksenamme on tehdä koteloita tietokoneille yhdistämällä metallia ja puuta. Tässä on nyt reilut puoli vuotta näitä hierottu ja lähiaikoina pitäisi olla ensimmäiset tuotteet myynnissä, Cubeorin perustaja Jarkko Surakka kertoo. 

Insinööritaustainen Surakka on toiminut yrittäjänä jo kuusi vuotta, mutta uuden tuotteen myötä Cubeorin värejä kantavat nykyään myös Mikko Karhu ja Matti Ihanus

-Vaikka tämä kaikki on saanut alkunsa minun harrastushommistani, niin ei vuorokaudessa millään riitä tunnit, että itse tekisin kaiken tuotesuunnittelusta, valmistuksesta ja myynnistä lähtien. Onneksi pojat lähtivät mukaan vähemmistöosakkaiksi ja yrittäjiksi, Surakka kiittelee kaksikkoa. 

cubeor1

Jarkko Surakan harrastuksesta on kehittynyt puuta ja metalia yhdistelevä yritys.

Puu ja metalli 

Cubeorin päätuote jatkossa tulee olemaan puuta ja metallia taidokkaasti yhdistävä, erittäin näyttävä tietokonekotelo.  

-Tässä yhdistyvät ne alkuperäiset ajatukset, jonka vuoksi yrittäjäksi lähdin. Puu ja metalli ovat olleet aina sydäntä lähellä ja tässä kohtaa yhdistyvät niin harrastus, koulutus kuin työkin. Vaikka eihän sitä ihan koko ajan voi näitten koteloiden kanssa puuhailla, vaan paperihommiakin joutuu tekemään, Surakka naurahtaa. 

Cubeorin pc-koteloiden tuotekehitys on edennyt siihen pisteeseen, että myyntikanavien valinta on ajankohtainen. 

-Suomalaista jälleenmyyjää mietimme ja totta kai meillä on tarkoitus ulkomaillekin mennä, sillä tällaista vastaavaa ei kukaan maailmassa tee. Tuotteemme erikoisuus voisi toimia myyntivalttina ulkomailla, Surakka suunnittelee. 

cubeor3

Surakka uskoo pc-koteloille löytyvän markkinat niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

Teknisesti toimiva 

Vaikka pc-kotelon ulkonäkö onkin varmasti se ensimmäinen seikka, joka kiinnittää katsojan huomion Cubeorin uudessa innovaatiossa, niin Surakan mukaan myös kotelon tekninen puoli on edistynyt. 

-Tämä on teknisesti myös erittäin toimiva, menee ihan kärkipäähän markkinoilla. On tätä hiottukin täällä, tämä taitaa olla kuudes malli ja nyt sen uskaltaa päästää pajalta ulos, metalliosien maalausta lukuun ottamatta täysin omaa työtä olevaa koteloa esittelevä Surakka sanoo. 

Laadukas ja näyttävä kotelo ei tule kilpailemaan hinnalla kiinalaisten metallikoteloiden kanssa, mutta Surakka uskoo Cubeorin löytävän oman rakonsa maailman tietokonemarkkinoilta. 

-Mitään sen isompia tavoitteita ei olla tulevaisuudelle asetettu, kunhan meille kolmelle saataisiin kohtuullinen palkka aikaan. Mutta olisihan se kiva, että saataisiin myyntiä siihen malliin, että joku päivä täällä olisi vaikkapa kymmenenkin henkeä näitä tekemässä, Surakka asettelee tavoitteita. 

-Sehän on selvä, ettei tästä mitään massatuotetta ole tulossa, eikä se ole tarkoituskaan, mutta kyllä minä uskon, että kysyntää meidän tuotteellemme kuitenkin löytyy, Surakka päättää. 

Panu Kärkkäinen

Panu Kärkkäinen

Hanketyöntekijä
Vaara-Karjalan Leader
panu.karkkainen@lieksa.fi