Klassikko Palveluista on moneksi

11.1.2022 Panu Kärkkäinen

Kehonrakennuksen moninkertainen Suomen mestari, Pohjoismaiden mestari ja EM-kisoissakin parhaimmillaan neljänneksi sijoittunut lieksalainen Tuukka Heikkinen on lähtenyt yrittäjän polulle samalla intensiteetillä kuin kilpalavoillekin. TH Gym-kuntosalia Lieksan keskustassa jo muutaman vuoden pyörittänyt Heikkinen on laajentanut tarjontaa samassa talossa sijaitsevalla valokuvausstudiolla ja suuremmallekin joukolle sopivalla kokous-, viihde- ja saunatiloilla, jotka muodostavat yhdessä Klassikko Palvelut-kokonaisuuden. 

-Ajatus saunatiloista syttyi heti, kun kävin kuntosalin käynnistämisvaiheessa tutustumassa tiloihin. Silloin oli jo selvää, että kun sen kunnolla remontoi, niin siitä saa Lieksasta puuttuvan vuokrattavan viihdetilan. Siinä vaiheessa tämä kuntosalitoiminta oli vielä niin alussa, ettei ollut rahkeita saunaosaston remontointiin, Heikkinen kertaa kerrostalon kattokerroksessa sijaitsevan saunaosaston historiaa. 

Remontin myötä Heikkisellä on nyt tarjolla tilat noin 20 hengelle, joista puolet mahtuu kerralla saunaan. 

-Kokous- ja viihdetiloissa voi pitää kaikenlaisia illanviettoja, sinne voi tulla kokoustamaan tai vaikkapa tekemään etätöitä. Tilat on varustettu nykyaikaisilla yhteyksillä ja screeneillä, joten siellä on hyvä viihtyä. Ja mukavasti on tilat saavuttaneetkin suosiota lieksalaisten keskuudessa, Heikkinen kiittelee paikallisten innokkuutta. 

Kävijämäärä meillä on kasvanut koronastakin huolimatta oikein mukavasti.

- Tuukka Heikkinen

Intohimot yhdessä 

Valokuvaus on tullut Tuukka Heikkisen repertuaariin oman harrastuneisuuden kautta. 

-Valokuvaus on ollut pitkäaikainen ja vakava harrastus. Kun täältä oikeastaan puuttuvat nekin palvelut, niin ajattelin opiskella alaa lisää ja laittaa tarjolle valokuvauspalvelutkin, Heikkinen kertoo. 

Hän on jo pidemmän aikaa kuvannut eri juhlissa ja tehnyt kaupallisia kuvauksia keikkapohjalta. Kiinteä valokuvausstudio antaa kuitenkin uusia mahdollisuuksia intohimon toteuttamiseen. 

-Näissä meidän tiloissamme voi ottaa perinteistä potrettia eri taustoille ja voinhan minä vuokrata tilaa myös muiden kuvaajien käyttöön, Heikkinen lupaa. 

Klassikko Palveluiden liikevaihdon kivijalka on kuitenkin TH-Gym-kuntosali, jota Heikkinen kehittää jatkuvasti vuosikymmenten tuomalla kokemuksella.  

-Kuntosalihan on sellainen paikka, jota pitää koko ajan viedä eteenpäin. Itsekään en viihdy salilla, jossa ollaan vuosi vuoden jälkeen samalla polulla. Kävijämäärä meillä on kasvanut koronastakin huolimatta oikein mukavasti, Heikkinen kiittelee TH Gymin nykytilaa. 

heikkinen1

Heikkinen iloitsee TH-Gymin kasvavasta suosiosta.

Työntekijä mietinnässä 

Eteenpäin viennistä esimerkkinä on viritteillä oleva yhteistyö toisen lieksalaisyrityksen, vapaa-ajan välineitä vuokraavan JJ Vuokrauksen kanssa. 

-Tavoitteena on tarjota sellaisia paketteja, joissa heiltä voisi vuokrata välineitä ja päättää sitten mukava päivä täällä meidän saunaosastollamme, Heikkinen suunnittelee. 

Sen verran monta rautaa on hänellä tulessa, sillä edessä siintää myös paluu kisalavoille, että tavoitteena olisi työntekijä palkkaus. 

-Se vaatii vielä hieman kehittelyjä, mutta tahtotila olisi palkata ulkopuolelta työntekijä, jotta itse ehtisi paremmin keskittymään liiketoiminnan kehitystyöhön, Heikkinen katsoo tulevaan.

Panu Kärkkäinen

Panu Kärkkäinen

Hanketyöntekijä
Vaara-Karjalan Leader
panu.karkkainen@lieksa.fi