A+ A A-
Yrittäjyys 27.9.2021

Villa Korento, monipuolisia mahdollisuuksia monenlaisille asiakkaille

Villa Korento sijaitsee Viinijärven rannalla Villa Korento sijaitsee Viinijärven rannalla Harri Mäenpää

Välkehtivän Viinijärven rannalta Liperin Käsämästä löytyy Villa Korento. Vuonna 2013 valmistuneessa täysvarustellussa omakotitalossa voi pitää kokouksia, kuvauspäiviä, perhejuhlia tai lomailla. Villa taipuu monipuoliseen toimintaan ja kantaa siivillään luksusmökin viittaa.

Yritysryhmähanke on loisto tuote

Studio Korennon yrittäjä Harri Mäenpää on mukana Joensuun seudun Leader -yhdistyksen hallinnoimassa Laatua Liperin matkailuun yritysryhmähankkeessa. Hankkeen idea on alun perin lähtenyt liikkeelle Mäenpään ajatuksista ja kiinnostuksesta matkailun kehittämiseen.

- Yritysryhmähanke on aivan loistava tuote, tuo mahdollisuuksia toimintaan ja kehittämiseen, Mäenpää kehuu.

Mäenpään mielestä yritysryhmiä soisi käytettävän enemmänkin. Vähemmän tunnettu työkalu tuo resursseja kehittämiseen ja esimerkiksi kasvuun ja markkinointiin. Hyödyiksi Mäenpää mainitsee useamman yrittäjän tuoman ryhmätuen.

Villa on moderni lähituote

Harri Mäenpää on itse syntyjään Etelä-Suomesta. Vaimonsa kautta Mäenpää on saanut tutustua pohjoiskarjalaiseen elämänmenoon.

Nykyisen kodin tontilla sijaitsi aiemmin Mäenpään vaimon suvun kesämökki, jonka pariskunta suunnitteli ensin kunnostavansa. Pohdinnan jälkeen paikalle alkoi kuitenkin nousta oma koti. Mäenpää on ammatiltaan valokuvaaja ja tarvitsi työtilat kodin yhteyteen. Ensin suunnitelmissa oli rakentaa tila, jota voisi vuokrata yrityksille, mutta koronan vuoksi tilojen vuokrausta on laajennettu yksityishenkilöille. Asiakkaita on löytynyt Airbnb-palvelun kautta.

Villa Korento on valmistunut vuonna 2013. Rakennus on toteutettu kestävän kehityksen mukaisesti ja materiaalit on hankittu mahdollisimman läheltä. Vain muutamissa tuotteissa on jouduttu ylittämään maakuntaraja. 

- Jo rakennusvaiheessa päätin, että kaikki rakennukseen tarvittava materiaali etsitään mahdollisimman läheltä, toteaa Mäenpää ja jatkaa, että esimerkiksi puumateriaali on saatu tontilta kaadetuista puista.

Villan käyttökustannukset ja energian kulutus pysyvät kurissa maalämmön, varaavan takan ja hyvän eristyksen ansiosta.

Villa Korennon yrittäjä Harri Mäenpää

Kuva: Harri Mäenpää                                                           Yrittäjä Harri Mäenpäällä on valoisat ja monipuoliset työskentelytilat

Hankkeen kautta koulutusta ja ostopalveluja

Laatua Liperin matkailuun yritysryhmähankeen kautta mukana olevat yritykset ovat muun muassa kouluttautuneet yhdessä. Hanke on myös mahdollistanut omien toimenpiteiden toteutuksen.

Hankkeen myötä Villa Korento on saanut seinälleen nimestä kertovan valokyltin. Mäenpää on myös tilannut somekoulutusta. Hankkeen toimenpiteinä Mäenpää aikoo vielä kouluttautua videokuvauksen maailmaan ja hankkia esitteitä sekä yrityslahjoja.

Mäenpää on työskennellyt myös itse hankkeelle. Hän on tehnyt valokuvausta muille yrittäjille.

- Laadukkaat kuvat ovat todella tärkeitä markkinoinnissa, Mäenpää korostaa.

Suomen kuumin kunta

Liperi on edelleen mittaushistorian kuumin kunta. Lämpöennätykseksi mitattiin 37,2 astetta, 29. heinäkuuta vuonna 2010. Harri Mäenpää näkee, että tällaisia ainutlaatuisia, helposti muistiin jääviä asioita täytyisi hyödyntää enemmän makailumarkkinoinnissa. Oma matkailu on avannut yrittäjän silmät. Mäenpää näkee, että matkailumarkkinointi on monesti tylsää.

- Matkailun tulisi olla lennokasta ja iloista! Matkailumarkkinoinnissa on huimasti potentiaalia, Mäenpää kertoo innoissaan.

Mäenpää näkee, että Liperissä ollaan menossa oikeaan suuntaa matkailunkehittämisessä. Mäenpää pitää Liperiä vieraanvaraisena paikkana, josta on helppo sukkuloida myös läheisiin maakuntiin. Kunnan tunnettavuutta loistavana paikkana olisi kuitenkin hyvä saada lisättyä, ainakin eteläsuomalaisten keskuudessa.

Liperi on Mäenpään mielestä ehdottomasti vesistökunta ja hän odottaa positiivisin mielin kunnan Latvavesiltä osaksi Saimaan matkailu- ja satamaverkostoa – hankkeen tuloksia.

- Meillä on täällä kaikki, Mäenpää toteaa. Olemme Itä-Suomen keskuskunta. Liperistä on lyhyt matka Valamoon, Kolille, Bomballe, Patvinsuolle, Olavinlinnaan ja niin edelleen, Mäenpää jatkaa.

Harri Mäenpäällä riittää ajatuksia ja ideoita niin kunnan kuin maakunnankin matkailun kehittämiseksi. Olisiko yritysryhmähanke mahdollinen työkalu ideoiden toteutukseen?

Tutustu lisää Villa Korentoon yrityksen verkkosivujen kautta.

Mikä yritysryhmä?

Laatua Liperin matkailuun on yritysryhmähanke, jossa halutaan opastaa neljä liperiläistä matkailualan yrittäjää kohti laadukkaampaa markkinointia ja laadukkaampaa palveluntarjontaa. Mukana hankkeessa ovat Koivuvaaran tila, Leveälahden tilayhtymä, Lammu oy ja Studio Korento. Hankkeen aikana toimijat pääsevät tiivistämään yhteistyötä ja yrittäjille järjestetään digimarkkinointikoulutusta ja matkailualan turvallisuuspassikoulutusta. Hanketta rahoittaa Pohjois-Karjalan ELY-keskus ja hallinnoi Joensuun seudun Leader -yhdistys.

Lue lisää yritysryhmätuista Ruokavirasto.fi-esitteestä

Tutustu myös muihin hankkeesta kirjoitettuihin juttuihin:

Huikea Kuorinka avautuu matkailijalle Liperissä
Parren Peti ja Puuro tarjoillaan perinteikkäässä miljöössä Leppälahdessa
Telmonselän rannoilta löytyy aurinkoa ja luonnonhiekkaa

 

Jaana Parkkinen

Sisällöntuottaja
Joensuun seudun Leader -yhdistys

Millaiset yritykset voivat saada yritysrahoitusta?

Loading…

Kannattava toiminta

Yritykselläsi on edellytykset jatkuvaan ja kannattavaan liiketoimintaan

Get more details

Päätoiminen

Yritystoimintasi on päätoimista ja ammattimaista. Yrityksesi antaa toimeentulon joko sinulle yrittäjänä tai ainakin yhdelle työntekijälle.

Get more details

Vaikuttavuus

Tuella on merkittäviä vaikutuksia sekä yritykseesi että sen sijaintipaikkaan. Yrityksesi luo rahoituksen myötä uusia pysyviä työmahdollisuuksia alueelle, kasvattaa liikevaihtoaan, tehostaa tuotantoaan tai parantaa teknologian tasoa.

Get more details

Sijainti maaseudulla

Yrityksesi sijaitsee maaseudulla. Suomen pinta-alasta 95 % on maaseutua. Kysy alueesi Leader-yhdistykseltä tai Ely-keskukselta, missä maaseutualueen raja kulkee kotipaikkakunnallasi.

Get more details

Huomioitavat seikat

Rahoitettavien yritysten valinnassa huomioidaan yritysten kilpailuedellytykset toimialalla, markkina-alueen laajuus ja liikeidean uutuusarvo.

Get more details
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Maakaista.fi

Maakaista kokoaa ja välittää tietoa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Pohjois-Karjalassa.

 

Maaseuturahasto logo mv Leader logo mv

Maakaista.fi somessa